Billeder – juhuuu!

Saa lykkedes det til sidst at faa billederne fra Hainan til at opfoere sig ordentligt, eller i hvert fald vise thumbnails saa man ikke skal browse dem i blinde. Vi har dog vist vaeret lige hurtige nok, da vi uploadede dem, saa orienteringen paa nogle af billederne er nok ikke helt rigtig. Desuden mangler der muligvis et par stykker eller ti, men de vil komme lige saa snart, vi finder noget internet i Bei Jing, som vi rejser tilbage til en gang i aften.

Til sidst er der ikke andet at sige end – Nyd billeder, vi har virkelig set og oplevet nogle fantastiske ting her paa Hainan.

» Skriv en kommentar


Hainan

Saa er der nyt igen! [Nu også med hele posten, som putercafeen ellers ikke ville til at starte med]

Vi er kommet til Hainan, som kineserne ynder at kalde Kinas Hawaii. Her er super laekkert, men med en luftfugtighed og en varme der kan slaa ihjel…

Vi lagde ud med en nat i Wen Chang paa et 5 stjernet hotel.  Her blev der drukket paa en hotelbar og natbadet i poolen, men ellers ikke det store.  Her paa Hainan har vi endnu en gang turguide, omend der her mere er tale om to chauffoerer.  Den foerste dag koerte vi sydpaa, for at komme op i bjergene og sejle paa en flod. Troede vi (undtagen dun). Dagen boed dog paa at vi skulle ud og kravle i junglen, saa vi taenkte at 4 ens hawaiisaet var en vinder saa ens toej ikke blev beskidt. Vi blev foerst sejlet ned at en flod med regnskov og bjerge omkring, for derefter at skulle kravle af smaa stier mellem traer og lianer. Vi endte ved en afsats hvor vi saa ellers fandt ud af at vi forventedes at rapelle ned i en lille flod. Det kom som lidt af en overraskelse, men det blev dog klaret. Herefter fortsatte vi halvt kravlende, halvt svoemmende. Det kan vist ses paa billederne hvilke forhindringer vi forcerede paa den tur. Hovedpunktet var nok da vi skulle rapelle ned af et rimelig hoejt vandfald, og derefter tage et rimelig hoejt spring ned i et naturligt vandbassin. Alle lever stadig. Aftenen boed paa 4 stjernet hotel med hotsprings, hvor vi fik badet, spillet terninger og drukket oel ved poolen.

Naeste dag koerte og koerte og koerte vi op ad et bjerg. Vi skulle op til et virkelig flot uberoert vandfald. Ham vores guide mand (som ogsaa er ven af duns familie) var en af dem der opdagede det i sin tid. De veje vi koerte paa var bestemt ikke for pussies! Vandfaldet var til gengaeld uber flot! (jeg ved godt du draeber mig for det naar jeg kommer hjem, Marie…) Det gjorde det bestemt heller ikke mindre flot at der ingen andre mennesker var overhovedet. Senere paa dagen var vi ude paa Monkey Island (vi soergede for at spille themet fra the curse of monkey island paa turen…) hvor der er masser af aber der loeber frit omkring.  Vi har beviser paa at hanni og dun jack kender til begrebet “monkey see, monkey do”. De er saa flotte… Aftenen blev til 4 stjernet hotel ud til vandet, og vi fik badet i det sydkinesiske hav for foerste gang!

D. 17/6 var dagen hvor vi saa verdens stoerste Buddha statue. Billederne taler vist for sig selv.  Vi spenderede natten paa toppen af et bjerg, med masser af insekter and the like, men der var ret flot.  Naeste morgen saa vi et flot vandfald, og drengene fik badet i det. Derefter gik turen til Sanya, som er den primære turistby på øen. Der har vi brugt dagene på et 4 stjernet hotel med at dase ved og i poolen (og poolbaren naturligvis). Havet var azurblåt, det var supervarmt, solen har kun skinnet, og vores største anke har været at de ikke kunne lave pina coladas. Det var dog muligt at få friske kolde kokosnødder til at drikke af, så det var ikke så galt igen. Vi kan kun advare mod at ligge på stranden uden solcreme selv i skyggen. Både Hanni, Jesper og jeg kan nok kvalificere os som hummere hvis det skulle komme til det. Øv øv, men flot og lettere lyserødt.

 Billederne tog en halv milliard år at uploade, men nu da vi er kommet tilbage til Wen Chang og Duns bærbare puter kan det være, at vi kan få dem op snarest.

The fab. 4 greets you from the sun

» Skriv en kommentar


Made in China

Vi er nu kommet tilbage til Shenzhen, som vi flygtigt passerede på vej til Hong Kong, en hel del fattigere men med en masse gode oplevelser i bagagen. Vi saa ja – hva saa vi egentlig? Jo, vi saa en 2,5 meter hoej statue af Bruce Lee sammen med en masse haandaftryk af andre “ukendte” skuespillere paa Avenue of stars, og derudover saa vi vist mest vores hotelvaerelse (grundet toemmermaend…), fordi Dun Jack lige kendte en som hookede os op med en fin lille toes, som kunne tage os med rundt paa de hotteste steder i Hong Kong. Det er klart en fordel at kende folk (eller bare Dun Jack) – Kay, som pigen hed, fik os uden om alle koerne og skaffede os bord og drinks (maaske det var derfor, vi brugte saa mange penge) En aften forsvandt der i hvert fald noget, der ligner 7k fra faelles budgetet, men det var en godt aften i byen. Desvaerre var vi ikke saa gode til at dokumentere denne etape af vores tur, saa Hong Kong galleriet er i bedstefald sparsomt.

Naah tilbage til Shenzhen. Shenzhen er ifoelge en af vores guideboeger verdens hurtigst voksende by. Beliggende i en af Kina frihandelszoner er Shenzhen vitterlig en industriby. Igaar var vi ude og se (og arbejde paa) en rigtig kinesisk fabrik, og lad os bare sige det – Det er helt som I forestiller jer, men helt sikkert imponerende. Vi fik en rundtur paa, faktisk to, fabrikker af ejeren selv (som Dun Jack igen lige have kontakt med) Fik jeg naevnt at vi bor paa et fire stjernet hotel, vi skal da bo ordentligt, eller at vi blev hentet af stor Mercer i lufthavnen og ellers er blevet koert rundt til alting mens vi har vaeret her. For at vaere fair skal det maaske lige naevnes at Dun Jack rent faktisk laver forretning med de her mennesker, og vi andre bare nyder alle goderne. Vi nyder helt sikkert at vaere tilbage i det rigtige Kina med kinesisk mad og billige taxaer (selv om det er de dyreste vi har moedt i Kina).

Aftenen vi kom til Shenzhen foelte vi ligesom, at vi burde koere stilen videre fra Hong Kong, saa vi spurgte nede i receptionen, hvor vi skulle tage hen for at feste og moede unge mennesker. Det var ikke noget problem, der laa et sted ikke ret langt fra hotellet, saa vi to en taxa derhen. Det var bestemt et meget acceptabelt sted, fin musik, karaoke, masser af damer. Der var bare en hage ved det. Det viste sig nemlig at alle pigerne arbejdede der, hvilket vel betoed at stedet var et bordel, hvilket maaske forklarede, hvorfor de var saa villige til at saelge os en masse billige oel. Vi spillede faerdigt (terninger, man kan jo ikke vaere i byen med dun uden at spille terninger), drak ud og gik hjem.

I dag bestemte vi os for at se verden, sa vi tog til Window of the World. Et fantastisk tidsbesparende sted. En theme park, hvor de har lavet miniature modeller af alle ting, der er vaerd at se i hele verden bortset fra Kina, fordi der skulle man tage til Splendid China, som er praecis det samme bortset fra der kun er ting fra Kina. Saa i dag har vi staaet udenfor Taj Mahal, Peters kirken og Den Lille Havfrue. Varmen var dog lige ved at faa has paa Dun Jack, og da vi senere fandt en rigtig levende slange, saa blev det altsaa for meget for Dun Jack, han loeb hele vejen udenom til udgangen og ventede paa os andre der. Vi andre skulle jo lige se Keops pyramiden og Akropolis.

for ligesom at komme ovenpaa igen efter to timer udenfor i ulidelig varme tog, vi hen paa Carnival Club. Et eksklusivt sted, hvor vi fik spa, massage og mad, altsammen paa samme tid eller naesten. Men det var bestemt, hvad vi havde brug for, og endnu en gang maa vi skuffe jer, vi havde altsaa glemt kameraet saa ingen billeder, men hvis I er heldige, saa tager vi derhen igen i morgen bare lige for at slutte Shenzhen af ordentligt.

Nu begynder det jo snart at ligne en hel roman, saa jeg maa nok hellere stoppe nu, og vi ska jo ogsaa ud og drikke i aften (hvis vi kan finde et andet sted end bordellet.)

Edit: saa kom der ogsaa lige billeder paa. (De faa vi har fra Hong Kong kan findes i galleriet)

» Skriv en kommentar


Flere Xi’an billeder

Saa er vi naaet til Hong Kong. DMI oplyser venligt at vi kan regne med rejnvejr alle dage mens vi er her, saa det er jo super fjong…

Vi har nu lagt flere billeder op fra vores adventures i Xi’an med vores flinke guide Jennifer.  Her vil det vaere muligt at se hvorledes vi er blevet sundere mennesker efter 1,5 time i Qing Hua hotsprings hvor kejseren tilbragte sine vintre –  det siges at Kinas smukkeste kvinde, lady Yang, var saa smuk fordi hun badede meget i kilderne. Vi venter derfor meget spaendte paa at blive endnu smukkere, omend vi tvivler paa om det er muligt.  Det er btw sexytime i hotsprings, med os alle i letpaaklaedt tilstand! Vis ikke billederne til boern og svage sjaele…

Vi kan derudover informere at den nye billedpakke ogsaa indeholder dokumentation af at vi nu har set terracottakrigerne, de var vaeldig soede… n stuff… I hvertfald en super oplevelse! Der er ret mange… 

Billederne af en skaal med broedkrummer er en speciel Xi’an ret, hvor man skal fnulre et broed – som er haardt, ikke helt bagt, og slet ikke villigt til fnulring! – til bittesmaa krummer (det er vist med i hel tilstand paa et enkelt billede). det tager ca. 1 times tid. Derefter koger restauranten broedkrummerne sammen med lidt nudler og saahn. Vi synes det var rimelig goeglet at det tager saa lang tid, og kraever saa meget arbejde for noget som ikke smager voldsomt godt – dog heller ikke daarligt. Vi er sikre paa at en foodprocessor eller en blender ville revolutionere Xi’an koekkenet!

Sidst men ikke mindst er der billeder af os der taager paa vores hotel, og udsaetter diverse medlemmer af gruppen for fysiske overgreb. :o)

Haaber det var forklaring nok af billederne, til de utilfredse folk, der ikke mener at de vil kigge paa billeder uden at vide hvad det er af – det burde vaere nok at vi er paa!

 Kaerlige kinesiske hilsner fra de fire i Hong Kong

» Skriv en kommentar


Nu billeder fra Xi’An!

Saa er vi, som det ses i indlaegget nedenunder, blevet faerdige med at opdatere galleriet fra Bei Jing og er nu rykket videre til vores nuvaerende bopael, Xi’An!

 Da det er en smule sent, vi er traette da vi lige havde et bjerg, der skulle bestiges i dag samt vores computere er ved at loebe toer for penge, kommer der ingen lange anekdoter i dag – blot en lille notits om, at der nu er billeder her fra Xi’An i galleriet ogsaa.

 Vi satser meget paa, at naar vi er kommet up to date med alle billederne, kan vi begynde at lave ordentlige indlaeg igen – dvs. indlaeg hvor billeder og fortaellinger kommer sammen, og gerne inden for en dags tid eller to efter de er blevet taget / oplevet.

Vi haaber naturligvis, at alt er godt derhjemme!

 Mange hilsener fra de fire i Kina!

» Skriv en kommentar